A YouTube.com a világ legnagyobb videómegosztó rendszere, mely 2005 februárjában indult és sikere azóta is töretlen. BELÉPÉS...

Link: http://www.youtube.com

 

 

Sokszínű videók

Videók milliói érhetőek el minden kategóriában és nyelven. A Youtube oldalai és lejátszója folyamatosan egészülnek ki újabbnál újabb funkciókkal. Néhány ezek közül: - Válaszvideó (Video-reply) - Tartalomszűrés - Videók feliratozása - szinte korlátlan tárhely a videófeltöltés részére filmenként - Gyorslista

Az oldalon nemrégiben eltörölték a videók hosszára vonatkozó korlátozásokat, így immár nem kell 10 perces időtartamra szorítkoznunk, ha ezen a portálon szeretnénk anyagainkat publikálni.


Tartalomszűrés

A Google rendkívüli hangsúlyt fektet a pornográf tartalmak szűrésére, a legcsekélyebb erotikus tartalmat is 18+ kategóriába sorolja. A jogvédett tartalmak kiszűrését a manuális bejelentésen kívül, automatikus videóelemző scriptek végzik.
 

Lokalizációk

Az alapértelmezett .com domain mellett elérhetőek a szolgáltatás lokalizált verziói is, többek közt:

  • brit (uk)
  • orosz (ru)
  • német (de)
  • francia (fr)
  • ...

Várhatóan a magyar verzió is nemsokára elérhetővé válhat. Időközben a magyar verzió is elérhetővé vált.

A Google fordító alkalmazásainak eredményeképpen lehetőségünk van a videók címének és rövid leírásának nyersfordítására is.

Csatornák

A Youtube.com csatornarendszere által könnyen csoportosíthatóak és testreszabhatóak az egy téma alá tartozó videók oldalai. Egyedi URL, egyedi sablon, közösségi funkciókkal kiegészítve teszi vonzóvá ezt a funkcionalitást. Cégek, politikusok és egyéb csoportok igyekeznek saját csatornájuk felé terelni rajongóikat, támogatóikat.